SONČNA ELEKTRARNA

Naša prilagodljivost je vaša moč

Sončna energija je brezplačna energija. Izkoristite jo še danes in privarčujete pri računih za elektriko. Lastna sončna elektrarna pomeni zagotovljeno samooskrbo in zagotovljene prihranke pri električni energiji.

Želite najboljšo sončno elektrarno, ki bo zagotovo ustrezala vsem vašim potrebam? Potem smo prava izbira za vas, saj vam eVision ponudi samo najboljše. Vsako povpraševanje temeljito pregledamo in vas, po dogovoru z vami tudi obiščemo, da se pogovorimo o vaših željah, potrebah in možnostih, ki jih vaš objekt ponuja. Tako vam lahko pripravimo najboljšo ponudbo za vaše potrebe.

KAKO DELUJE

SONČNA ELEKTRARNA

Sončna elektrarna za svoje delovanje potrebuje kar nekaj ključnih elementov. Srce vsake sončne elektrarne so sončne oz. fotovoltaične celice, ki sončno svetlobo pretvorijo v električno energijo. Proces poteka z uporabo polprevodniških materialov kot je silicij. Ko sonce posije na solarne celice,  del te energije absorbira polprevodnik (silicij),  ki sproži pretok elektronov. Magnetna polja napajana s pozitivno-negativnimi metalnimi stiki, nad in pod solarnimi moduli, usmerijo tok elektronov v enosmeren pretok. Elektroni potekajo v enosmernem toku, do razsmernika vaše elektrarne, ki spremeni enosmeren tok v izmenični tokKončen rezultat je izmenični tok napaja električnih aparatov v domu.